Oväntad räkning på sexiga kläder

23 April
2015


Hur skulle du reagera om du helt plötsligt började få en massa räkningar i posten på sexiga kläder av olika slag? Förmodligen likadant som mannen som bor i Essunga kommun som råkade ut för detta relativt ovanliga brott. Den som hade beställt alla dessa kläder var nämligen mannens granne, vilken hade beställt hem dem sexiga kläder men adresserat räkningen till honom.

 Bedragaren i detta fall är en medelålders kvinna som tidigare har varit dömd för olika former av snatteri och bedrägeri. Man kan tycka att det kan vara en lätt sak att genomskåda när det är en granne man dessutom känner till, men enligt kvinnan så har hon uppgett att hon skulle ha varit mannens älskarinna, vilket går att läsa i Expressen. Kläder som kvinnan hade beställt var korsetter, klänningar och raffset för flera tusen kronor.

Mannen som har fått räkningarna nekar dock till att han på något sätt skulle vara inblandad som någon älskare till sin granne. Och då detta sedan kom att drivas till rättegång erkände kvinnan att hon ”inte vet hur hon kom på detta”. Denna typ av brott gör att branschen för sexiga kläder tappar förtroende hos konsumenterna. Vilket förhoppningsvis inte påverkar de seriösa aktörerna inom detta segmet, till exempel Majsans.com. Kvinnan har nu dömts vid Skaraborgs tingsrätt för bedrägeri. Brott av mindre karaktär som denna kvinna har begått tidigare är att hon utgett sig för att ha kredit när hon handlat för över 13000 kronor, på en ICA butik belägen i Lidköping. Detta var såklart bara ett av hennes upptåg för att komma undan med betalning, och hon kom senare att dömas för brottet.

Bedragerskan bor numer inte kvar i Essunga kommun, då hon flyttat till en annan stad. Så får man en räkning i posten på sexiga underkläder som man inte har köpt så kan det vara bra att bestrida den, så att man själv inte hamnar i någon problematisk situation. Då det handlas mycket på nätet idag så är denna typ av brott allt vanligare. Så skulle olyckan vara framme och du får en oväntad faktura, besök Polisen.se för att ta reda på hur du bestrider en faktura.